Bőrkép készítés receptje 6 pontban:

1. Végy egy alkalmas méretű állatbőrt, melynek vastagsága, tördeltsége, puhasága, felületi rajzolata, nyúlékonysága, erezete stb. éppen a készítendő kép témájához megfelel.

2. Kend be a bőr hátoldalát egyenletesen azzal a bizonyos ragasztóval, amely alkalmasság teszi az alapanyagot a további műveletekre. ez a ragasztó a zajácz szabadalom lényege.

3. Az így nyert előkészített bőrt formázd igényed szerint gyűréssel, domborítással, simítással, ráncolással stb. a kívánt alakúra. igyekezz ezt a műveletsort a ragasztó megszáradásáig befejezni.

4 Amennyiben elégedett vagy a formával, a domborművet ragaszd fel egy jól előkészített, átgondolt alakú és méretű falapra, - burkold le a hátlapot – dolgozzd el a széleket és már festheted is.

5. Használj természetes alapanyagú színezékeket és környezetbarát lakkot, de hagyd érvényesülni a bőr jellemző felületi tulajdonságait is.

6. Sok szorgalommal elérheted, hogy a képzeleted szüleménye alkotássá váljon és ezután elláthatod a kézjegyeddel. én ezt 25 év után is időnként csak bátortalanul teszem meg.